Si cu securistii de 2008 ce facem?

Postat la 24 mai 2010 6 afişări

Dupa votul favorabil al deputatilor asupra legii lustratiei, documentul urmeaza sa fie propus spre promulgare presedintelui Traian Basescu, la capatul a cinci ani de dezbateri si tergiversari.

Pana la a-si produce efectele, legea trebuie sa treaca de filtrul Curtii Constitutionale, pe care PSD a anuntat ca o va sesiza pentru a invalida proiectul. O scapare a deputatilor le poate oferi fostilor colaboratori si angajati ai fostei Securitati, a caror calitate a fost certificata juridic dupa 1 februarie 2008, posibilitatea sa scape de prevederile noii legi: in forma in care a fost trimisa la promulgare, legea lustratiei se refera la interdictii pentru "persoana ce a facut parte din structurile organelor de Securitate si a colaborat cu Securitatea, ca politie politica, constatata ca atare de organele in drept, potrivit legii".

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/si-cu-securistii-de-2008-ce-facem-6160891
6160891
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.