Se sparge Alianta anticomunistilor de la Chisinau?

Postat la 16 ianuarie 2011 13 afişări

Analistii politici de la Chisinau au inceput sa vehiculeze tot mai des ipoteze privind spargerea proaspat recreatei Aliante pentru Integrare Europeana (AIE), care ar face implozie sub presiunea frustrarilor din interior.

Cel mai mic dintre partenerii de guvernare, Partidul Liberal, care in mandatul trecut a detinut prin Mihai Ghimpu si functia de presedinte al Parlamentului si, interimar, pe cea de sef al statului, ar fi nemultumit de postura marginala in care l-au adus noile negocieri.

Mihai Ghimpu insusi a sustinut in fata presei ca nu a mai cerut pentru PL conducerea unor institutii judiciare pentru a permite formarea Aliantei, dar ca observa o mafiotizare a sistemului judiciar din Republica Moldova dupa instalarea noilor sefi. "O sa vina ziua cand o sa ne ducem dupa dreptate la capul mafiei, nu la politie", a avertizat Ghimpu.

Problemele din AIE anunta sa se accentueze mai ales in perioada urmatoare, cand ar trebui incepute demersurile pentru ca programul de guvernare al premierului Vlad Filat sa se concretizeze in eliminarea imunitatii juridice pentru deputati si judecatori, reforma constitutionala si condamnarea comunismului.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/se-sparge-alianta-anticomunistilor-de-la-chisinau-7893514
7893514
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.