Scursurile in oglinda

Postat la 29 noiembrie 2007 1 afişăre

Un scenariu aproape identic cu cel din 2005 (moartea accidentala a doi tineri de culoare intr-o coliziune cu politistii francezi) a declansat reactii mai violente decat in urma cu doi ani in suburbiile Parisului.

La agravarea situatiei a contribuit de aceasta data numarul sporit de arme aflate in posesia protestatarilor, ceea ce a facut ca inca din primele doua nopti de violente (masini incendiate, cladiri publice devastate etc.) sa se inregistreze 120 de politisti raniti, unii dintre ei de gloantele manifestantilor.

Presedintele Nicolas Sarkozy, care in urma cu doi ani a iritat protestatarii dupa ce i-a denumit „scursuri“, a cerut masuri ferme pentru inabusirea manifestatiilor, care insa au inceput sa se raspandeasca si in alte suburbii decat Villiers-le- Bel (nordul Parisului), acolo unde s-a petrecut primul incident.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Franta,
violente,
Paris,
Sarkozy
/actualitate/politic/scursurile-in-oglinda-1067843
1067843
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.