Razboi in Kurdistan

Postat la 21 octombrie 2007 1 afişăre

Guvernul turc a obtinut aprobarea Parlamentului pentru a lansa un atac asupra rebelilor separatisti din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care folosesc nordul Irakului ca baza pentru lansarea de atacuri asupra unor tinte turcesti.

Guvernul turc a obtinut aprobarea Parlamentului pentru a lansa un atac asupra rebelilor separatisti din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care folosesc nordul Irakului ca baza pentru lansarea de atacuri asupra unor tinte turcesti. In ultimele saptamani, acest tip de atacuri a dus la uciderea a 20 de militari turci. Premierul Recep Tayyip Erdogan a promis insa ca obtinerea aprobarii nu va aduce automat si o incursiune armata in nordul Irakului, teritoriu aflat sub protectia trupelor americane. Relatiile dintre SUA si Turcia s-au deteriorat recent dupa ce o comisie a Congresului american a calificat drept genocid masacrele comise de militarii turci asupra armenilor in 1915, soldate cu 250.000-500.000 de morti, potrivit Ankarei - cu 1,5 milioane de victime, potrivit Erevanului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Turcia,
Irak,
PKK
/actualitate/politic/razboi-in-kurdistan-963850
963850
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.