Poate altii cred altfel

Postat la 19 iulie 2010 10 afişări

Curtea Constitutionala a Republicii Moldova a declarat neconstitutional decretul preşedintelui interimar Mihai Ghimpu cu privire la declararea zilei de 28 iunie drept zi a ocupatiei sovietice.

Argumentul principal invocat de membrii Curtii este ca preşedintele interimar a incercat sa faca o apreciere politica in cazul unor evenimente istorice. Partidul Comuniştilor l-a acuzat pe Mihai Ghimpu ca şi-a depaşit atributiile, instituind o asemenea zi, atata timp cat exista şi cetateni ai Republicii Moldova care cred ca in 1940 teritoriul actual al Republicii Moldova a fost, de fapt, eliberat.

Dupa emiterea decretului, Mihai Ghimpu a fost criticat de colegii sai din Alianta pentru Integrare Europeana, care s-au aratat nemultumiti ca a luat aceasta decizie independent de ei. Ulterior, Duma de Stat a Rusiei a condamnat decretul preşedintelui moldovean.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/poate-altii-cred-altfel-6585096
6585096
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.