Partidul Totul pentru Basescu

Postat la 07 decembrie 2007 1 afişăre

Daca strategia de blitzkrieg care i-a adus succes in trecut nu a mai putut fi folosita in campania pentru referendum, presedintele Traian Basescu pare hotarat sa o foloseasca in perioada post-electorala.

Dupa un val de negari vehemente (argumentate cu exemple din istoria politica recenta) ale ipotezei ca democratii si liberal-democratii s-ar putea reuni sub o denumire comuna, anuntul oficial al contopirii celor doua formatiuni a fost facut saptamana trecuta, dupa o intalnire a liderul PLD Theodor Stolojan cu presedintele Traian Basescu.

Ambele partide vor decide statutar asupra formarii noului Partid Democrat Liberal (PDL) la reuniunile pe care le-au convocat concomitent pe 15 decembrie. Anuntul neasteptat si procedura intempestiva de nastere a noii formatiuni au atras deja reactii ironice din partea adversarilor politici si pe alocuri iritate din partea membrilor celor doua formatiuni (mai multi lideri locali ai PLD au criticat demersul si au anuntat ca au primit oferte de a se inscrie in PNL, desi niciunul nu a dat curs invitatiei; in acelasi timp, vicepresedintele PD Sorin Frunzaverde a calificat noua formatiune drept un "melanj ideologic penibil", referindu-se la coexistenta destul de nefireasca in interiorul ei a ideologiei liberale cu cea populara). Era de asteptat ca si cele doua congrese (Conventia Nationala a PD si Congresul Extraordinar al PLD) sa fie marcate de opinii critice si, posibil, chiar de decizii radicale ale unora dintre membri.

Misiunea noii formatiuni, asa cum a fost ea subliniata de fruntasul PLD Valeriu Stoica (un vechi militant pentru fuziunea dintre democrati si liberali inca din 2004), este sprijinirea presedintelui Basescu in demersurile sale de consolidare a democratiei si de combatere a coruptiei, ceea ce confirma acuzatiile de partid prezidential pe care i le-au adus adversarii politici.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Basescu,
PDL
/actualitate/politic/partidul-totul-pentru-basescu-1078554
1078554
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.