Pacea se amana iarasi

Postat la 03 octombrie 2010 12 afişări

In ciuda presiunilor internationale, Israelul a decis in aceasta saptamana sa suspende moratoriul privind construirea de noi locuinte evreiesti in Cisiordania si sa permita posesorilor celor 2.000 de autorizatii de constructie sa se apuce de lucru.

Gestul a venit la mai putin de o luna de la inceperea negocierilor de pace dintre Israel si Autoritatea Palestiniana si in ciuda avertismentelor Autoritatii ca va abandona negocierile de pace daca Israelul reia constructia de locuinte in teritoriul ocupat de la palestinieni din nordul Cisiordaniei.

Deja devenise clar ca orice sansa de a continua negocierile de pace depinde de o prelungire a interdictiei privind constructiile de locuinte pe malul de vest al Iordanului. "Fara aceasta interdictie, negocierile sunt o pierdere de vreme", declara Mahmoud Abbas, presedintele Autoritatii Palestiniene.

Conform legislatiei internationale, asezarile evreiesti pe teritoriul controlat de Autoritate sunt ilegale, si sunt chiar experti israelieni care cred ca suspendarea interdictiei e o greseala, intrucat nu merita ca pentru cateva sute sau chiar peste o mie de noi locuinte, perspectiva pacii in regiune sa fie compromisa.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/pacea-se-amana-iarasi-7441296
7441296
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.