Ministrul Muncii: Sistemul de pensii de stat din Romania e un sistem piramidal

Postat la 04 martie 2011 11 afişări

Sistemul de pensii din Romania este un sistem de tip piramidal atat timp cat sunt 10 milioane de persoane active din care doar 5,6 milioane contribuie la fondul de pensii de stat, sustine Ioan Botis, ministrul Muncii.

"Contributiile colective dateaza din secolul al XIX-lea si reprezinta un sistem piramidal, un fel de schema Ponzi", a declarat joi ministrul Muncii, prezent la seminarul Mediafax Talks about Private Pensions. El a precizat ca marea problema in momentul de fata este cresterea numarului de locuri de munca si a contribuitorilor la bugetul de pensii de stat, astfel incat sistemul sa nu intre in colaps. In ceea ce priveste solutiile pentru a insanatosi sistemul, ministrul sustine ca "nu sunt alte solutii: ori cresti varsta de pensionare, ori maresti contributiile, ori te imprumuti".

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pensii,
sistem piramidal,
Botis
/actualitate/politic/ministrul-muncii-sistemul-de-pensii-de-stat-din-romania-e-un-sistem-piramidal-8029169
8029169
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.