Miliardari din toate domeniile, uniti-va

Postat la 09 august 2010 64 afişări

Finantistul Warren Buffett si fondatorul Microsoft, Bill Gates, au reusit sa mobilizeze cea mai impresionanta initiativa caritabila din istorie, convingand 30 de miliardari si milionari americani sa-si doneze cel putin jumatate din avere, in cursul vietii lor sau prin testament, in scopuri caritabile.

Fondatorul Oracle, Larry Ellison, primarul New Yorkului, Michael Bloomberg, regizorul George Lucas, fostul sef al Citigroup, Sandy Weill ori David Rockefeller, descendentul celebrei familii de magnati ai petrolului au semnat "Angajamentul Daruirii", un text publicat in revista Fortune.

Textul a avut parte de comentarii negative ("Cred ca dl. Gates o sa-si dea toti banii in India, ca tot e asa de pasionat de outsourcing incat toate slujbele din IT ale americanilor se muta acolo"), mai ales ca un contribuabil bogat, care plateste impozit de 35%, adica maximul posibil, costul unei donatii de 100 de dolari facute in timpul vietii poate sa se reduca la 65 de dolari gratie facilitatilor fiscale.

Warren Buffett sustine insa ca donatiile sunt motivate de dorinta de a da un exemplu si de a arata ca solidaritatea functioneaza in America, avand in vedere ca multi dintre cei aflati pe lista, in frunte cu insisi Buffett si Gates, sunt de ani buni nu numai cei mai bogati americani, dar si cei mai importanti filantropi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
filantropie,
caritabil,
Larry Ellison
/actualitate/politic/miliardari-din-toate-domeniile-uniti-va-6796088
6796088
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.