La cota bursei

Postat la 09 august 2010 11 afişări

Ministrul economiei, Adriean Videanu, a enuntat calendarul de aducere la cota Bursei a marilor societati detinute de stat: in 2010 vor fi listate pachete minoritare din Transelectrica, Transgaz si Petrom, in 2011 va fi cotat un prim pachet din Romgaz, iar in 2012 urmeaza Hidroenergetica si Electra, viitorii “campioni nationali” energetici a caror creare a fost anuntata cu luni in urma.

Beneficiul va consta, pe de o parte, in miliardele de euro atrase din listare, iar pe de alta parte in stimularea activitatii bursiere, pe care ministrul economiei o considera esentiala pentru relansarea economiei. Ministrul vede in listarea marilor companii de stat o cale de a obtine ieftin bani pentru proiectele de infrastructura, evitandu-se astfel angajarea de noi imprumuturi si cresterea datoriei publice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
adriean videanu,
Hidroenergetica,
Electra

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/politic/la-cota-bursei-6796069
6796069
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.