Incercati sa nu mişcati in front

Postat la 19 iulie 2010 14 afişări

Premierul Emil Boc traverseaza una dintre cele mai sensibile perioade din viata sa de şef de guvern, deşi cea mai apropiata motiune de cenzura la adresa cabinetului sau ar putea surveni abia in septembrie.

Dupa criticile "la adresa Guvernului" pe care i le-a adresat prin presa preşedintele Traian Basescu, membrii propriului cabinet şi/sau partid au inceput sa adopte pozitii de independenta tot mai apropiate de fronda.

Interviul acordat de ministrul de finante Sebastian Vladescu pentru Ziarul Financiar in care a vorbit despre trecerea la o impozitare progresiva din 2011 a starnit criticile ministrului Elena Udrea, suparata ca Vladescu şi-a exprimat "un punct de vedere contrar deciziilor luate de Guvern", iar din reactia la fel de dura a vicepreşedintelui PDL Cezar Preda a reieşit ca premierul are probleme in a-şi disciplina miniştrii, pentru ca "nu-l mai asculta nimeni".

Momentul de slabiciune vizibila al Guvernului nu a putut fi speculat insa prea eficient de opozitie, la randul ei macinata de disensiuni. Astfel, pe langa criticile la adresa guvernarii PDL, liberalii şi social-democratii au continuat sa-şi faca şi opozitie reciproca, dupa ce liderii celor doua formatiuni nu au reuşit sa se inteleaga asupra drumului care trebuie urmat pentru ajungerea la guvernare.

Daca PSD propune motiune de cenzura şi alegeri anticipate, liberalii cer ca o majoritate PNL-PSD sa mearga la preşedinte (dupa aşteptata rasturnare a Guvernului) şi sa propuna un candidat pentru postul de premier; in fata unui probabil refuz al lui Traian Basescu, PNL s-a declarat pregatit chiar pentru o noua suspendare a şefului statului, idee respinsa insa vehement de preşedintele PSD Victor Ponta.

Ramane de vazut totuşi cum va reuşi opozitia sa capitalizeze criticile dure aşteptate in raportul de tara pe problema justitiei, care urmeaza a fi publicat in urmatoarele zile, atata timp cat complicitatea puterii la mutilarea legii Agentiei de Integritate a fost manifesta şi greu de negat

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
emil boc,
pdl,
cezar preda,
elena udrea,
/actualitate/politic/incercati-sa-nu-miscati-in-front-6584798
6584798
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.