Harta politicienilor locali si afacerile lor cu statul. Prefect: "Aduc bani, iau bani"

Postat la 12 ianuarie 2011 33 afişări

"Aduc bani, iau bani. Acesta este modul de lucru", spune prefectul de Dambovita despre firma sa care are contracte cu statul de 450.000 de euro. "Si daca tot scrieti despre subiectul asta, sa le spuneti celor de la guvern macar sa dea banii", afirma vicepresedintele CJ Olt, care are un contract de 120.000 de euro.

Majoritatea prefectilor, primarilor, sefilor de consilii judetene si adjuncti ai acestora si-au trecut, in 2010, afacerile pe numele altor membri ai familiei. Motivul: pentru a putea face in continuare afaceri cu statul fara a fi acuzati de conflict de interese. Alti demnitari locali nu au avut incredere nici in familie si au pastrat afacerile pe numele lor, chiar daca legea le interzice acest lucru. Acestia se impart in doua categorii: cei care fac afaceri chiar cu unitati de stat care le sunt subordonate(lucru interzis de lege) si cei care fac afaceri cu bani publici care nu provin din bugetul pe care il gestioneaza.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politic,
afaceri,
stat,
transfer,
familie
/actualitate/politic/harta-politicienilor-locali-si-afacerile-lor-cu-statul-prefect-aduc-bani-iau-bani-7882358
7882358
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.