Guvernul vrea renegocierea acordului cu FMI

Postat la 20 aprilie 2010 14 afişări

In asteptarea delegatiei FMI la Bucuresti, programata pentru saptamana viitoare, oficialii romani se gandesc la renegocierea unor prevederi ale acordului stand-by.

Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, stie deja ce le va cere oficialilor Fondului pe 27 aprilie: un deficit bugetar cu unul sau doua procente mai mare decat cel convenit, in urmatorii doi ani, adica acceptul pentru a cheltui bani mai multi pentru infrastructura.

"Cred ca trebuie sa discutam cu Fondul Monetar, cu Uniunea Europeana posibilitatea ca un an, doi sa avem un deficit ceva mai mare cu 1-2 puncte procentuale din PIB, insa acea diferenta sa fie folosita exclusiv si strict, numai si numai pentru niste proiecte de investitii cu efect multiplicator in economie", a declarat recent la Interviurile Gandul Radu Berceanu, ministrul Transporturilor.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
FMI,
renegociere,
acord,
Guvern,
delegatie
/actualitate/politic/guvernul-vrea-renegocierea-acordului-cu-fmi-5965331
5965331
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.