Cum a vrut Guvernul Boc sa “nationalizeze” pensiile private

Postat la 09 noiembrie 2010 20 afişări

Adevaratul motiv al discutiilor aprinse dintre FMI si Comisia Europeana, pe de o parte, si Guvernul roman, pe cealalta, nu a fost OUG 50, asa cum a parut in urma declaratiilor publice, ci dorinta cabinetului Boc de a "nationaliza" pensiile private, respectiv de a renunta la sistemul de pensii private obligatorii (Pilonul II), dupa cum au declarat pentru gandul surse participante la discutiile oficiale.

Guvernul a explicat ca este nevoie de aceasta masura pentru a suplimenta fondurile alocate anul viitor investitiilor.

"Raspunsul FMI si al CE a fost ca cererea Guvernului Romaniei este inac-ceptabila. Atat Fondul cat si Comisia insa au acceptat ca fondurile destinate investitiilor sa fie alocate, prin buget, in prima jumatate a anului. In cazul in care banii vor fi cheltuiti cum trebuie, cei doi parteneri externi s-au angajat sa ajute Guvernul sa suplimenteze aceste fonduri si pentru al doilea semestru din 2011", au declarat pentru gandul surse oficiale participante la discutii.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/cum-a-vrut-guvernul-boc-sa-nationalizeze-pensiile-private-7701443
7701443
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.