Ce se mai da la TV

Postat la 06 aprilie 2010 16 afişări

Parca pentru a dovedi ca nu si-au insusit lectia de la colegiul 1 din Bucuresti (unde Honorius Prigoana a pierdut la scor in fata candidatului PNL Radu Stroe), democrat-liberalii au decis sa trimita in cursa pentru colegiul 19 tot o personalitate mediatica, si nu una politica.

Fosta vedeta de televiziune Teo Trandafir a fost desemnata de conducerea partidului drept candidat pentru alegerile care se vor desfasura in aceasta circumscriptie la 25 aprilie si unde o va avea de infruntat pe candidata PSDPC, Liliana Minca, sprijinita si de PNL. Dupa ce la colegiul 1, cei de la PSD nu si-au desemnat un candidat si l-au sprijinit pe liberalul Radu Stroe, care a castigat detasat, PNL a raspuns cu aceeasi moneda, anuntand ca nu nominalizeaza un candidat propriu si ca o va sustine pe Minca.

Decizia PD-L, chiar daca s-ar putea dovedi castigatoare in acest caz, arata pe de o parte ca partidul nu pune prea mult accent pe resursele interne de militanti - ceea ce ar putea genera frustrari in randul acestora - si ca subestimeaza electoratul, propunand un candidat fara nicio experienta de implicare politica si civica relevanta. Desi nici opozantii nu au o conduita politica mai demna de interes, ei se bazeaza macar pe faptul ca absenteismul anticipat, coroborat cu formarea unei coalitii impotriva candidatului PD-L, vor duce la o posibila victorie a Lilianei Minca intr-un sector castigat la alegerile locale de un candidat al aceleiasi aliante politice.

Ramane de vazut cum va fi speculata noua greseala a garniturii de conducere a PD-L de catre criticii din interior, care au pierdut deja o batalie cu prilejul discutiilor despre statutul si programul partidului. Democrat-liberalii se vor reuni la 9 aprilie in cadrul Consiliului National de Coordonare, unde ar trebui sa aprobe o serie de modificari nesemnificative la statut si sa pregateasca Conventia Nationala de la 15 iulie, cand va fi aleasa noua conducere.

Pe scurt:

  • JUSTITIE

    Cine a mai fost cu Securitatea. Curtea de Apel Bucuresti a decis ca deputatul PD-L Sorin Gheorghe Buta a colaborat cu fosta Securitate, instanta admitand astfel cererea Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii. Sentinta Curtii de Apel Bucuresti poate fi atacata cu recurs la instanta suprema. Potrivit CNSAS, Sorin Buta ar fi dat informatii despre colegii sai de facultate, iar ulterior despre colegii de birou, cand era inginer la Campulung, datele transmise fiind referitoare la nemultumirea acestora fata de regimul comunist. Pe de alta parte, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis definitiv si irevocabil ca fostul diplomat Mircea Has, insarcinat cu afaceri al Romaniei in Iran, a fost colaborator al Securitatii.

  • PARLAMENT

    A venit randul lui Funeriu. PNL a depus la Senat o motiune simpla impotriva ministrului educatiei, Daniel Funeriu, intitulata "Educatia - intre supravietuire si colaps" si semnata de mai multi senatori social-democrati. Motiunea este indreptata in special impotriva pachetului de legi promovat de actualul ministru. In actuala sesiune parlamentara, opozitia a lansat alte doua motiuni simple, indreptate impotriva ministrului muncii si ministrului sanatatii, dar ambele au fost respinse.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alegeri,
colegiul 1,
Teo Trandafir,
Liliana Minca,
/actualitate/politic/ce-se-mai-da-la-tv-5801229
5801229
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.