Ce aduce Mos Craciun

Postat la 29 noiembrie 2007 1 afişăre

Partidul Liberal Democrat, singura formatiune clar castigatoare a alegerilor europarlamentare (aproape 8% din voturi pentru un partid infiintat doar de cateva luni), urma sa faca in aceasta perioada un nou pas pentru a-si consolida locul pe scena politica.

Dupa ce au fost invitati in premiera la consultarile de la Palatul Cotroceni (PLD nu are grup parlamentar propriu), liberal-democratii au anuntat ca se afla in ultima etapa dinaintea depunerii unei motiuni de cenzura, lipsindu-le cateva semnaturi pentru a o inregistra la Parlament.

Liderii PLD erau optimisti ca deputatii din PD vor ajuta la completarea celor 116 semnaturi necesare si ca motiunea de cenzura ar avea sanse de a trece la vot ca urmare a situatiei create dupa europarlamentare: rezultatul modest obtinut de PNL (13,44%) ar fi vulnerabilizat pozitia conducerii liberale, care s-ar putea confrunta cu o revolta a esaloanelor inferioare ale partidului. In acelasi timp, procentul sub asteptari obtinut de PSD (23%) a reaprins la socialdemocrat i cererile de clarificare a relatiei cu liberalii, fie prin intrarea la guvernare, fie prin asumarea statutului de partid de opozitie la votul asupra motiunii.

Daca liberal-democratii vor fi fiind in stare sa evite rusinea de la ultima motiune de cenzura pe care au cosemnat-o cu democratii (cand unele semnaturi au fost dublate pentru a se atinge pragul minim), motiunea avea sanse sa intre in discutia Parlamentului - si implicit la vot - inainte de vacanta de Craciun. Insa efectul ei asupra Guvernului inca a ramas invaluit in ceata discutiilor de culise interpartinice, inerente intr-o astfel de situatie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
europarlamentare,
PLD,
PSD,
PNL,
motiune
/actualitate/politic/ce-aduce-mos-craciun-1067848
1067848
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.