Boc: Scrisoarea FMI prevede majorari salariale doar in 2012, conditionat de noi reduceri de personal

Postat la 02 august 2011 10 afişări

Proiectul scrisorii de intentie convenita cu FMI in urma actualei misiuni de evaluare, desfasurata in iulie-august, prevede majorari salariale doar pentru anul viitor, dar conditionat de progrese inregistrate in reducerea numarului de angajati, prin plecari voluntare, a declarat premierul Emil Boc.

El a aratat, la postul public de televiziune, ca o alta conditie stabilita in scrisoarea FMI pentru recuperarea taierilor salariale din sectorul bugetar este ca ponderea in PIB a cheltuielilor cu salariile sa nu depaseasca 7,2%. Seful Guvernului a precizat astfel ca politica reducerii numarului de salariati in sectorul bugetar, prin angajarea unei singure persoane la sapte posturi vacantate, va continua, numarul actual de bugetari fiind cifrat la 1,233 milioane persoane. "Noi lucram pe foarte multe scenarii de lucru, printre care inclusiv o componenta prevazuta pentru luna octombrie, dar cu foarte multe variabile. Masuram de mai multe ori si decidem o singura data. Vom putea decide cand avem toate datele pe masa. Varianta de baza prevede majorari salariale incepand cu 1 ianuarie 2012", a spus Boc.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politic,
boc,
guvern,
economie,
majorari,
salarii
/actualitate/politic/boc-scrisoarea-fmi-prevede-majorari-salariale-doar-in-2012-conditionat-de-noi-reduceri-de-personal-8555623
8555623
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.