Boagiu: Asiguram bilete la business class pentru firmele straine care nu isi respecta contractele

Postat la 05 iunie 2011 10 afişări

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat sambata ca invita firmele straine de constructii care nu isi respecta contractele pentru lucrari la infrastructura sa plece in tarile lor, spunand ca exista un aeroport cu un terminal nou si le vor fi asigurate bilete la business class.

Boagiu a declarat, intr-o conferinta de presa la Husi, ca "debandada din implementarea contractelor pe constructii de drumuri, cai ferate si cai navale in Romania trebuie sa se opreasca". "Prin noile contracte toti constructorii sunt obligati sa aiba grafice de executie cu sase termene intermediare. Nerespectarea unuia dintre ele atrage dupa sine o penalizare de 500.000 de euro, iar pentru fiecare zi de intarziere o suplimentare de 0,1 la suta pe zi din valoarea contractului. In momentul in care se ajunge la o valoare de 15 la suta din contract, atunci acesta se reziliaza. Stiu ca nu a placut acest lucru, nici rezilierile care au fost pana acum si nici penalitatile care le-am aplicat, de 40 de milioane de euro in ultimele zile pentru constructorii de drumuri si inca 24 de milioane de euro pentru firma care executa reabilitarea caii ferate de pe Valea Prahovei. Nu place nimanui, dar debandada din implementarea contractelor pe constructii de drumuri, cai ferate si cai navale in Romania trebuie sa se opreasca", a afirmat Anca Boagiu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/boagiu-asiguram-bilete-la-business-class-pentru-firmele-straine-care-nu-isi-respecta-contractele-8315235
8315235
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.