Băsescu: Raportul dintre pensionari şi salariaţi este ucigaş, o bombă cu ceas

Postat la 04 septembrie 2011 15 afişări

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Şcoala de vară a OTPDL, că raportul dintre pensionari şi salariaţi este "ucigaş pentru evoluţia viitoare a României", o "bombă cu ceas" care ticăie în actuala situaţie macroeconomică a României.

"Guvernul a reuşit să echilibreze, cel puţin aparent, finanţele publice. În spatele acestui echilibru aparent să ştiţi că sunt adevarate bombe", a avertizat şeful statului, repetând că avem 4,9 milioane de pensionari şi 4,2 milioane de oameni care lucrează, iar din cele 4,2 milioane care lucrează, 1,2 milioane sunt salariaţi la stat, "deci trăiesc tot din taxele şi impozitele generate de cei trei milioane care lucrează în industrie şi servicii".

Băsescu afirmă că rezolvarea ar sta în creşterea numărului de salariaţi, dar acum condiţiile sunt neprielnice pentru crearea de locuri de muncă. "Privim toţi ce este în jur: nimeni nu mai investeşte decât în aur, în argint, în cupru şi în depozite de ţiţei. Deci nu putem spera că de mâine vor veni investitori să facă investiţii", a apreciat preşedintele.

Mai mult pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/basescu-raportul-dintre-pensionari-si-salariati-este-ucigas-o-bomba-cu-ceas-8695489
8695489
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.