Arestarea vamesilor de la Siret implineste promisiunea facuta de presedinte la Strasbourg

Postat la 06 februarie 2011 37 afişări

Directia Nationala Anticoruptie a retinut 74 de persoane, vamesi si politisti de frontiera de la Vama Siret, pe viitoarea frontiera Schengen, sub acuzatia de coruptie, contrabanda cu tigari si luare de mita. Intre ei se afla si fostul sef al Vamii Siret, schimbat anul trecut din functie fara o motivatie oficiala plauzibila.

Operatiunea de la vama Siret a fost prefigurata la sfarsitul lunii trecute de o declaratie a presedintelui Traian Basescu in fata Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, de la Strasbourg, pe tema securizarii viitoarei frontiere Schengen. Presedintele roman a spus atunci ca "undeva in luna februarie" vor fi observate actiuni de restabilire a ordinii la punctele de trecere a frontierei estice a Romaniei.

N-a fost vorba de acest subiect in discursul oficial tinut de Traian Basescu cu acea ocazie, ci in raspunsul oferit de seful statului la intrebarea unui europarlamentar francez care dorea sa stie ce va face Guvernul ca sa lupte cu traficul de droguri si imigratia ilegala. Presedintele a evocat faptul ca peste 50 de vamesi si peste 120 de politisti de frontiera au fost arestati si cercetati pentru coruptie si i-a sugerat europarlamentarului ca poate va avea ocazia sa vada ce se intampla in continuare in acest sens "undeva in luna februarie".

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/arestarea-vamesilor-de-la-siret-implineste-promisiunea-facuta-de-presedinte-la-strasbourg-7955114
7955114
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.