Angela Merkel, tot mai singura

Postat la 19 iulie 2010 27 afişări

Cancelarul german Angela Merkel a pierdut majoritatea in camera superioara a parlamentului, dupa desemnarea unui guvern minoritar de stanga in Renania de Nord-Westfalia.

Hannelore Kraft, lidera socialiştilor-democrati (SPD) din Renania de Nord-Westfalia, a fost aleasa in functia de premier al landului german cu cea mai numeroasa populatie şi unde se afla şi cel mai vechi bazin industrial din regiunea Ruhr. Conservatorii şi-au pierdut majoritatea parlamentara la alegerile regionale de la 9 mai şi, de atunci, partidele parlamentare au incercat sa formeze coalitii.

Prin desemnarea noului guvern regional, coalitia dintre conservatori şi liberali aflata la guvernare la Berlin şi-a pierdut majoritatea in camera superioara a Parlamentului (Bundesrat), situatie ce ar putea crea obstacole in ceea ce priveşte adoptarea de noi legi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
germania,
angela merkel,
alegeri,
/actualitate/politic/angela-merkel-tot-mai-singura-6584878
6584878
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.