Alegeri locale in Republica Moldova: 13 candidati la Primaria Chisinaului

Postat la 05 iunie 2011 29 afişări

Cele peste 2.000 de sectii de vot din Republica Moldova s-au deschis duminica dimineata, pentru alegeri locale in urma carora vor fi desemnati 4.300 de primari si 120.000 de consilieri locali, informeaza Info-Prim Neo, in pagina electronica.

Mai mult de 2,6 milioane de alegatori sunt asteptati la urne in intreaga tara, 660.000 fiind inscrisi numai pe listele electorale de la Chisinau, unde au fost deschise si 300 de sectii de vot. Birourile de vot s-au deschis la ora 7.00 si se vor inchide la ora 21.00. Pentru alegerile locale au fost tiparite peste 7,4 milioane de buletine de vot, dintre care 5,7 milioane in limba romana si peste 1,7 milioane in limba rusa. Buletinele de vot de la Comrat au 2,12 metri lungime, acestea fiind tiparite sub forma de brosura format A4. Centrul de investigatii sociologice CBS-AXA, Institutul pentru Politici Publice si Institutul European de Studii Politice din Moldova urmeaza sa prezinte un exit-poll, realizat la comanda Publika TV. Pentru realizarea sondajului au fost acreditati 190 de operatori, iar rezultatele vor fi anuntate imediat dupa inchiderea centrelor de vot.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alegeri,
moldova,
primari,
voturi,
electorat
/actualitate/politic/alegeri-locale-in-republica-moldova-13-candidati-la-primaria-chisinaului-8315208
8315208
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.