Actionar la firma sotiei ministrului comunicatiilor, in boardul Postei Romane

Postat la 03 iunie 2011 17 afişări

Ministrul comunicatiilor Valerian Vreme (PD-L) l-a instalat pe Ionut Gogu, 31 de ani, partener de afaceri cu Mioara Vreme - sotia demnitarului, intr-o firma care face afaceri cu statul, in Consiliul de Administratie al Postei Romane, unde ocupa functia de administrator, potrivit unui document publicat de firma in Monitorul Oficial.

Ionut Gogu are 14,64% din actiunile UM-Soft, firma care are afaceri cu mai multe institutii publice, printre care primarii din judetul Bacau, Casa de pensii sau Regia Nationala a Padurilor. Gogu este si consilier la Ministerul Comunicatiilor - institutie care numeste reprezentantii statului la companii precum Posta Romana, SN Radiocomunicatii si Romtelecom. Vreme a declarat ca toate numirile pe care le-a facut la Posta Romana au fost "pe competente" si ca desi are rude si prieteni, nimeni nu a primit nicio facilitate daca nu a fost competent. "Domnul Gogu este o persoana competenta, morala si corecta, de aceea a fost numit in consiliul de administratie al Postei. Orice s-ar insinua, principalul criteriu dupa care l-am numit a fost competenta. Este ilegal acest lucru?", a spus el. Intrebat de ZF la ce competente se refera in ceea ce il priveste pe Ionut Gogu, ministrul comunicatiilor a raspuns ca Gogu este de profesie inginer si este competent in materie de sisteme informatice. La intrebarea vizavi de experienta care il recomanda pe Gogu sa fie in consiliul de administratie, Valerian Vreme a raspuns ca "doar nu este director executiv al companiei sa vorbim de experienta".

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/actionar-la-firma-sotiei-ministrului-comunicatiilor-in-boardul-postei-romane-8309748
8309748
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.