A doua sesizare la CC

Postat la 07 decembrie 2007 1 afişăre

Presedintele Traian Basescu a continuat saptamana trecuta sabotarea variantei de vot uninominal pe care Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament.

Desi prima sesizare adresata Curtii Constitutionale de Palatul Cotroceni inca nu a fost luata in discutie, presedintele Basescu a sesizat CC asupra unui alt articol din lege, ceea ce indeparteaza si mai mult perspectiva promulgarii acestui act normativ.

Cum referendumul pe tema votului uninominal a fost invalidat de prezenta scazuta, iar PNL si UDMR (PSD a emis mesaje confuze), nu au dat niciun semn ca vor sustine o lege pe aceasta tema initiata de PD, posibilitatea ca o formula de vot uninominal sa fie in vigoare la urmatoarele alegeri (cele locale din iunie 2008) pare tot mai putin plauzibila.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Curtea Constitutionala
/actualitate/politic/a-doua-sesizare-la-cc-1078552
1078552
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.