Poliţia germană a arestat un cuplu suspectat că plănuia un atac terorist

Autor: Ioana Bojan Postat la 30 aprilie 2015 32 afişări

Poliţia germană a arestat un cuplu suspectat că plănuia să comită un atac terorist şi a confiscat o puşcă, muniţie şi o bombă artizanală din locuinţa lor, relatează cotidianul Die Welt în ediţia de joi, citat de site-ul TheLocal.de.

Cotidianul i-a identificat pe cei doi suspecţi arestaţi în cursul nopţii de miercuri spre joi, în vestul landului Hessa, ca fiind Halil şi Senay D. Cei doi sunt suspectaţi că ar avea legături cu grupări extremiste islamiste şi salafiste.

Autorităţile îi monitorizau pe cei doi de luna trecută, când au achiziţionat cantităţi mari de substanţe chimice care pot fi folosite la fabricarea explozibililor, folosind nume false.

Poliţia locală a confirmat pentru AFP că a arestat un bărbat şi o femeie în oraşul Oberursel, în apropiere de Frankfurt, şi a adăugat că sunt percheziţionate mai multe adrese.

Poliţia a decis să percheziţioneze casa şi să aresteze cuplul după ce bărbatul a fost văzut plimbându-se printr-o zonă împădurită din apropiere, care va face parte din ruta unei curse de ciclism vineri. Poliţiştii au acţionat pentru a exclude o eventuală ameninţare la adresa participanţilor şi spectatorilor la cursa de ciclism.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GERMANIA,
ATENTAT,
/actualitate/politia-germana-a-arestat-un-cuplu-suspectat-ca-planuia-un-atac-terorist-14184695
14184695
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.