Politia Capitalei cere sprijinul populatiei pentru oprirea zvonurilor despre copii rapiti

Postat la 08 iulie 2011 50 afişări

Politia Capitalei ii asigura pe cetatenii Bucurestiului ca nu se confrunta cu rapiri de copii, cu atat mai putin cu cazuri de copii rapiti pentru prelevarea de organe, si solicita sprijinul populatiei pentru stoparea acestor zvonuri.

Incepand din luna martie au inceput sa apara mesaje cu continut identic sau asemanator, transmise prin e-mail si retelele de socializare online, prin care se acrediteaza ideea ca mai multi copii ar fi fost rapiti in vederea prelevarii de organe. "Diverse persoane, sub protectia anonimatului, sustin ca au cunostinta despre rapirea unor copii, despre mutilarea acestora si despre faptul ca in diverse parcuri si paduri ar fi fost descoperiti fie decedati, fie in stare de coma, copii carora le lipseau o parte din organele interne. Niciun aspect precizat in aceste mesaje nu este real", arata Politia Capitalei.

Nu au fost inregistrate astfel de cazuri, nu au fost gasite cadavre sau persoane in coma care sa prezinte lipsa unor organe interne si nicio persoana nu a formulat vreo plangere in care sa reclame rapirea vreunui copil, comunica Politia.

Institutia face apel la cei care primesc asemenea mesaje sa nu le redirectioneze catre alte persoane, intrucat aceste mesaje sunt false si nu fac altceva decat sa creeze o stare de panica nejustificata.

Totodata, Politia solicita cetatenilor sa sesizeze cea mai apropiata unitate de politie sau sa apeleze numarul unic de urgenta 112 daca iau cunostinta de producerea vreunei fapte de natura contraventionala sau penala.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politia-capitalei-cere-sprijinul-populatiei-pentru-oprirea-zvonurilor-despre-copii-rapiti-8464385
8464385
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.