Poliţia baricadează sediul BCE din Frankfurt înaintea unor manifestaţii

Autor: Iuliana Enache Postat la 18 martie 2015 140 afişări

Poliţia din oraşul german Frankfurt a instalat baricade şi sârmă ghimpată în jurul sediului general al Băncii Centrale Europene (BCE), pregătindu-se pentru demonstraţii potenţial violente împotriva programului de austeritate al Guvernului şi capitalismului, relatează Associated Press.

Alianţa Blockupy susţine că activiştii intenţionează să blocheze noul sediu al BCE înaintea unei ceremonii de inaugurare a clădirii, care va avea loc miercuri, şi să perturbe ceea ce ei numesc afacerile capitaliste.

Apoximativ 10.000 de persoane sunt aşteptate la mitingul din piaţa principală din Frankfurt, Roemerberg. Organizatorii au închiriat un tren special care să aducă manifestanţii de la Berlin, iar pe alţii îi transportă cu autocarele din alte oraşe germane sau ţări europene.

Poliţia din Frankfurt susţine că majoritatea demonstranţilor sunt paşnici, dar elemente care promovează violenţa pot folosi mulţimea ca acoperire.

BCE, Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional fac parte din aşa-numita "troică" ce monitorizează respectarea condiţiilor de împrumut pentru ţările cu probleme financiare precum Grecia. Acest condiţii includ restrângerea cheltuielilor şi reducerea deficitelor, iniţiative ce ar avea ca scop reducerea datoriei dar care sunt considerate responsabile şi de rata ridicată a şomajului şi creşterea economică lentă.

Noul Guvern de stânga al Greciei acuză aceste politici pentru crearea unei "crize umanitare" ce condamnă la sărăcie pensionarii şi şomerii. Preşedintele BCE, Mario Draghi, a cerut mai multe cheltuieli din partea Guvernelor care sunt în formă financiară bună, precum Germania, un apel care a fost ignorat însă de oficiali. BCE susţine că intenţionează să fie "pe deplin operaţională", deşi unii angajaţi ar putea lucra de acasă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GERMANIA,
BCE,
PROTESTE
/actualitate/politia-baricadeaza-sediul-bce-din-frankfurt-inaintea-unor-manifestatii-14005947
14005947
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.