Plusurile şi minusurile săptămânii care tocmai se încheie

Autor: Florin Casota Postat la 16 iulie 2017 46 afişări

Plusurile şi minusurile săptămânii care tocmai se încheie

UPS

+ Indutria românească a crescut cu 17,3% în luna mai faţă de aceeaşi lună din 2016. Este cel mai mare avans din ultimii ani.

+ Autoclick Rent-A-Car, un serviciu de închiriere de maşini în regim low-cost cu origini spaniole, s-a lansat în România şi este disponibil în apropierea aeroportului Henri Coandă.

+ Globalworth Real Estate Investments cumpără un teren de 57.000 mp pentru a dezvolta noul sediu al Groupe Renault România din Bucureşti. Francezii vor ocupa întreg spaţiul dezvoltat, care se va întinde pe o suprafaţă de peste 47.000 mp pe o perioadă de cel puţin 11 ani. Aceasta este cea mai mare tranzacţie de leasing înregistrată vreodată pe piaţa de birouri din Bucureşti.

+ Metrorex a încheiat o asigurare prin care poate despăgubi călătorii în caz de accident. Valoarea contractului este de 98.000 de lei.

+ Ultimele studii dedicate analizării efectelor cafelei asupra sănătăţii şi longevităţii omului arată că dacă bei mai multă cafea, vei trăi mai mult.

+ Shell va investi anual un miliard de dolari în domeniul energiei nepoluante, pentru a acelera tranziţia către maşinile electrice.

+ Peste 24.000 de hectare de păduri de fag din România au fost incluse în Patrimoniul Mondial Natural al UNESCO.

+ Primăria Cluj a cumpărat 30 de autobuze electrice la preţul de 500.000 de euro bucata. Primele vor fi livrate în martie 2018 şi vor fi dotate cu wifi, camere video şi aer condiţionat.

DOWNS

- Simona Halep a ratat o nouă ocazie să urce pe primul loc WTA. A pierdut meciul cu Johanna Konta (7-6, 6-7, 4-6), ratând calificarea în semifinale la Wimbledon.

- România va avea cu 1,5 milioane de tineri mai puţin în 2060, prognozează Institutul Naţional de Statistică. Procesul de îmbătrânire demografică s-a adâncit, vârsta medie fiind de 41,5 ani în 2016.

- Rata anuală a inflaţiei a urcat în iunie la 0,9%, cea mai ridicată din ultimii doi ani, în condiţiile în care preţurile alimentelor au scăzut faţă de luna anterioară, în timp ce biletele de avion s-au scumpit sensibil pentru a doua lună la rând.

- România nu are nicio destinaţie în top 30 destinaţii de turism din UE; doar unu din 100 de români care pleacă în vacanţă o petrece şi în afara Uniunii, faţă de şapte bulgari şi 28 de britanici.

- Alimentele s-au scumpit cu 2,4% de la începutul anului. în acelaşi timp, combustibilii s-au ieftinit cu peste 4%.

- România s-a situat pe ultimul loc în UE în ceea ce priveşte cheltuielile pentru sănătate în perioada 2011-2016. La nivel mondial, ţări precum Surinam, Cambodgia, Belarus sau Albania investesc mai mult în sistemul sanitar decât România, potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

- Vladimir Putin îşi exprimă ”admiraţia„ faţă de Nicolas Maduro pentru că guvernează Venezuela ”cu curaj“. Maduro se confruntă cu un val de proteste antiguvernamentale care în peste 100 de zile au făcut 91 de morţi, sute de răniţi şi de persoane arestate, iar economia ţării este la pământ.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
cafea,
dezvoltare,
sanatate,
avans,
cumparare,
perioada

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.