Plusurile şi minusurile săptămânii care tocmai se încheie

Autor: Florin Casota Postat la 02 iulie 2017 75 afişări

Plusurile şi minusurile săptămânii care tocmai se încheie

UPS

+ Reţelele de socializare Facebook, YouTube, Twitter, dar şi Microsoft au anunţat formarea unui grup de lucru la nivel mondial pentru eliminarea conţinutului online cu caracter terorist. Presiunea politică asupra reţelelor de socializare a creat perspectiva unor reglementări noi la nivel european. Până acum doar Germania a propus un proiect de lege care prevede amenzi de până la 50 de milioane de euro pentru reţelele care nu elimină rapid mesajele agresive.

+ 23% dintre elevii de clasa VIII-a au picat examenul, faţă de 25% anul trecut. Numărul mediilor de 10 s-a dublat (467). n Bucureşti doar 10% dintre elevii care au susţinut examenul au picat Evaluarea Naţională.

+ Singura casă tradiţională cu acoperiş de paie încă locuită din Sălaj a fost inclusă pe lista monumentelor istorice. Casa are vechime de un secol şi jumătate şi proprietara ei, în vârstă de 92 de ani, nu are urmaşi şi nici rude.

+ Google renunţă la citirea conţinutului Gmail pentru difuzarea de reclame personalizate. De acum încolo, cine doreşte să primească reclame personalizate va trebui să permită Google acces la conţinutul mailurilor sale. Gmail are peste 1,2 miliarde de utilizatori la nivel mondial.

+ Fuxing, un tren capabil să atingă o viteză de 400 kilometri pe oră, a circulat pentru prima dată pe o linie feroviară între Beijing şi Shanghai. Trenul poate menţine o viteză constantă de croazieră de 350 kilometri pe oră. Superman

ar fi invidios!

+ Inteligenţa artificială va creşte PIB-ul global cu aproape 16.000 de miliarde de dolari până în 2030, potrivit unui raport al PwC. Aproape jumătate din acest câştig economic va merge în direcţia Chinei, unde se preconizează că inteligenţa artificială va da un impuls economiei de 7.000 de miliarde de dolari în următorii 13 ani. America de Nord se poate aştepta la o creştere de 14,5% a PIB-ului, adică un plus de 3.700 de miliarde de dolari.

+ Lungmetrajul ”Scurtcircuit“, regizat de Cătălin Saizescu, a fost premiat la Festivalul de Film de la Shanghai. Filmul a câştigat premiul pentru realizări artistice remarcabile.

DOWNS

- Nivelul mărilor a crescut în ritm accelerat din anii ’90 până în prezent pe fondul unor valori ale temperaturilor din ce în ce mai mari care au accentuat fenomenul de dezgheţ al calotei glaciare a Groenlandei. Rata anuală de creştere a nivelului mărilor a atins 3,3 milimetri în 2014, de la 2,2 mm în 1993.

- Intercapital Invest, una dintre cele mai mari companii independente de brokeraj din România, se retrage de pe piaţă după 22 de activitate. Compania a recomandat clienţilor să-şi transfere con-turile către Tradeville.

- Preţul energiei electrice pentru consumatorii casnici va creşte cu până la 8% de la 1 iulie din cauza preţurilor foarte mari de pe bursa de energie din luna ianuarie.

- Numărul accidentelor mortale pe străzile din România a ajuns la 1.931 în 2016, mai mult decât dublul mediei din Uniunea Europeană, potrivit Băncii Mondiale. Numărul accidentelor este în creştere, ajungând la 95 de morţi la un milion de locuitori. De asemenea, costul accidentelor rutiere sunt estimate la 1,2 miliarde de euro pe an.

- Sorin Alexandrescu a fost condamnat definitiv la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare, în dosarul de şantaj Antena Group- RCS&RDS. n acelaşi dosar, Dan Voiculescu a fost achitat.

- Investiţiile totale ale statului (din buget, din fonduri UE şi din împrumuturi) sunt în primele cinci luni din 2017 cele mai mici din ultimii zece ani. Aşadar în primele cinci luni investiţiile au scăzut cu 54% faţă de perioada similară din 2016, în timp ce cheltuielile au crescut cu 16% faţă de perioada de anul trecut.

- GoldenEye, un nou ransomware, infectează companii şi instituţii din România şi din regiune. Acesta criptează datele utilizatorilor, apoi solicită recompensă. Ucraina a fost lovită cel mai tare: banca centrală din Ucraina, Ukrenergo, companie de electricitate, aeroportul internaţional din Kiev, compania aeronautică Antonov şi două oficii poştale au fost afectate.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.