El este băiatul de 11 ani cu un IQ mai mare decât a lui Albert Einstein sau Stephen Hawking

Postat la 01 iulie 2017 375 afişări

Un băiat de 11 ani din Reading, Anglia, a obţinut un scor de 162 (scor maxim pentru acest test) la testul de IQ, cu două puncte mai mult decât Albert Einstein şi decât Stephen Hawking, potrivit BM.

Albert Einstein este recunoscut pentru mintea lui strălucită şi un coeficient de inteligenţă greu depăşit. Cu toate acestea, un băiat din Reading, Marea Britanie, a reuşit să obţină un scor mai bun decât celebrul fizician.

Arnav Sharma, un băiat de 11 ani din Reading, a obţinut un scor de 162 (scor maxim pentru acest test) la testul de IQ, cu două puncte mai mult decât Einstein şi decât Hawking.

Potrivit The Independent băiatul a dat testul fără a avea vreo pregătire şi fără să mai fi văzut vreodată cum arată un test Mensa.

Nota obţinută la test, care măsoară în principal capacitatea raţionamentului verbal, îl situează pe tânăr în rândul celor 1% în privinţa IQ-ului.

"Testul Mensa este destul de greu şi nu foarte mulţi oameni reuşesc să-l ia. Nu m-am pregătit pentru exam deloc şi nu am avut emoţii. Mi-a luat cam 2 ore şi jumătate să termin testul", a mărturisit băiatul.

Sharma nu este unic şi de-a lungul anilor mai mulţi băieţi şi fete au obţinut scoruri impresionate (de peste 160 de puncte) la diferite teste de măsurarea inteligenţei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
baiat,
iq,
test,
inteligenta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.