Plusurile şi minusurile săptămânii care se încheie

Postat la 17 septembrie 2017 132 afişări

Plusurile şi minusurile săptămânii care se încheie

UPS

+ Scoţia testează venitul universal. Astfel, pensionarii ar urma să primească 150 de lire sterline pe săptămână, persoanele active 100 de lire şi 50 de lire persoanele de cel puţin 16 ani. Venitul universal ar urma să înlocuiască şi sistemul actual de pensii din această ţară.

+ Zece companii româneşti au fost incluse în raportul ”O mie de companii care să inspire Europa 2017“. All View, B&B Collection, Complet Electro Serv, Elbi Electric & Lighting, Fan Courier, Grădinariu Import Export, Medist Group, Microfruits, Neptun şi Vox Carrier sunt cele zece companii româneşti incluse în raportul realizat de Bursa de Valori din Londra.

+ ONU a adpotat în unanimitate sancţuni drastice împotriva Coreei de Nord. Aceste sancţiuni prevăd limitarea aprovizionării cu petrol şi gaze naturale dar şi un embargou asupra exporturilor de textile.

+ Primăria Bucureşti va acorda încă 25.000 de vouchere de 500 de lei pentru achiziţia de bilete. Impactul bugetar este de aproape 3 milioane de euro.

+ CFR oferă acces gratuit Wi-Fi în Gara de Nord. Reţeaua este disponibilă la casierii, în sălile de aşteptare şi pe peroanele centrale şi poate fi utilizată simultan de cel puţin 1.000 de utilizatori.

+ Oamenii de ştiinţă americani au creat o sondă manuală, de mărimea unui stilou, capabilă să detecteze celulele canceroase din ţesuturi în doar 10 secunde, permiţându-le medicilor chirurgi să afle în timp real dacă au extirpat tumorile în totalitate.

+ Apple a lansat iPhone X (10), smartphone-ul care marchează 10 ani de la lansarea primului telefon Apple. iPhone X vine cu un design nou, bazat pe sticlă şi metal, tehnologie de încărcare wireless şi procesor cu 25% mai rapid decât cel din iPhone 7.

DOWNS

- Companiile din România sunt printre ultimele din UE privind accesul la internet. în timp ce doar 3% dintre companiile din UE nu au o conexiune activă, la nivelul României ponderea este de 16%.

- Turişti de pe insula St. Thomas din Caraibe au rămas blocaţi pe insulă în timpul uraganului Irma din cauză că barca de salvare trimisă de lanţul hotelier Marriott a refuzat să primească persoane care nu erau oaspeţi ai hotelului. Vasul ar fi plecat cu 200 de locuri libere, potrivit Washington Post.

- Primăria Capitalei va aloca încă un milion de euro pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Anul trecut, 3,7 milioane de euro din bugetul Capitalei au mers către grandiosul lăcaş de cult a cărei inaugurare este programată anul viitor, cu ocazia Centenarului.

- Uraganele Irma şi Harvey au cazuat pagube care vor costa Statele Unite nu mai puţin de 290 de miliarde de dolari sau 1,5% din PIB-ul SUA, ceea ce ar anula creşterea economică prevăzută între luna august şi sfârşitul anului.

- Proiectele aprobate în Start-up Nation au ajuns de vânzare, pe platformele online. Oricine are şansa de a cumpăra un proiect gata aprobat şi cu contractul de finanţare semnat. Cumpărătorul va prelua atât drepturile, cât şi obligaţiile care decurg din această afacere, fără a avea posibilitatea de a particulariza în niciun fel proiectul.

- Deficitul comercial a ajuns la 6,8 miliarde de euro, după prima jumătate a anului, în creştere cu 33% faţă de anul trecut.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
incheiere,
companii,
raport,
iphone,
primire,
refuz,
scotia,
venit

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.