Plăţile mobile reprezintă viitorul tranzacţiilor financiare

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 27 ianuarie 2014 90 afişări

Un raport recent al Business Intelligence discută creşterea plăţilor mobile, notează e-commercefacts.com. Consumatorii sunt deja obişnuiţi cu plăţile efectuate pe telefoane mobile sau tablete, astfel că marile companii caută în mod constant feluri în care să simplifice acest tip de tranzacţii.

Plăţile mobile reprezintă viitorul tranzacţiilor financiare

Studiul defineşte plata mobilă ca având loc atunci când un aparat conectat la Internet este folosit pentru a facilita o tranzacţie care în mod normal ar fi necesitat un card bancar sau bani în formă concretă. Tranzacţiile mobile includ atât plăţile mobile cât şi alte categorii precum comerţul online realizat cu ajutorul aplicaţiilor.

Conform datelor prezentate, tranzacţiile mobile au reprezentat în 2013, la nivel global, 4% din totalul plăţilor efectuate cu cardul. Deşi cifra nu este foarte ridicată, realizatorii studiului evidenţiază faptul că rata de creştere a tranzacţiilor mobile a fost de peste 110% în Statele Unite.

Concluziile studiului sunt că în următorii ani piaţa celor care oferă servicii de plăţi mobile se va stabiliza prin achiziţii succesive, astfel încât doar unul sau doi jucători vor mai oferi astfel de facilităţi.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/platile-mobile-reprezinta-viitorul-tranzactiilor-financiare-11972770
11972770
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.