Platesti acum, socotesti pe urma

Postat la 30 ianuarie 2007 5 afişări

E un protest. Nu e o greva", zicea Dan Paul, presedintele Asociatiei Brokerilor, comentand ceea ce presa a anuntat drept prima greva din istoria Bursei de Valori, respectiv a Bursei de la Sibiu.

"E un protest. Nu e o greva", zicea Dan Paul, presedintele Asociatiei Brokerilor, comentand ceea ce presa a anuntat drept prima greva din istoria Bursei de Valori, respectiv a Bursei de la Sibiu. Protest sau greva, ora de intarziere in tranzactii, intamplata la 25 ianuarie, n-a avut insa niciun efect, cel putin pana la sfarsitul saptamanii trecute, cu exceptia unui comunicat lung produs de Ministerul Finantelor, cu recapitularea textelor de lege privitoare la motivul protestului/grevei.

 

E vorba de regimul fiscal al castigurilor de pe piata de capital, disputa fiind legata de baza de impozitare - pe volu-mul de tranzactii din anul precedent (adica pe castigul brut, fara a deduce pierderile inregistrate din tranzactii, urmand doar ca regularizarea cu pierderile sa se faca abia la sfarsitul anului in curs), cum a precizat ANAF, sau pe castigul net, cum prevede Codul fiscal aflat in vigoare. Modul de calcul anuntat de ANAF ar insemna, conform brokerilor si investitorilor, impozitarea pierderilor si o creditare gratuita a Ministerului Finantelor. Potrivit presedintelui BVB, Septimiu Stoica, o serie de brokeri au anuntat ca vor da in judecata ANAF daca situatia nu se va rezolva (tinand cont oricum ca pe 25 ianuarie a fost termenul de depunere a declaratiilor privind castigurile obtinute in anul anterior).

 

EU CU TOVARASII MEI: Initial, dupa demiterea lui Sebastian Bodu de la conducerea ANAF, modul cum acesta s-a cait telefonic catre fruntasul PNL Puiu Hasotti (dupa tipicul "am fost un dobitoc"), au aparut zvonuri ca viitorul sef al institutiei va fi tot Bodu. Ulterior, presedinte interimar al ANAF a fost desemnat Daniel Chitoiu, vicepresedintele institutiei si finul vicelui PNL, Dan Radu Rusanu. In cele din urma, algoritmul dupa care sefia ANAF ramane la PD a fost respectat prin numirea lui Viorel Comanita, fost coleg de facultate la Sibiu cu Sebastian Bodu si director in cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/platesti-acum-socotesti-pe-urma-2512235
2512235
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.