Plângere despre "îndoctrinarea politică în şcoli" după ce o imagine cu Nigel Farage şi o remarcă la adresa românilor a fost folosită într-o prezentare despre Holocaust

Autor: Iuliana Enache Postat la 01 februarie 2015 62 afişări

Partidul antiimigraţie UKIP a depus o plângere oficială în legătură cu "îndoctrinarea politică în şcoli" după ce o fotografie cu liderul formaţiunii, Nigel Farage, alături de o remarcă a acestuia la adresa românilor a fost folosită în timpul unei prezentări despre Holocaust, relatează Daily Express.

Potrivit ediţiei electronice a cotidianului britanic, prezentarea a fost urmărită de sute de elevi şi a coincis cu Ziua de comemorare a Holocaustului. Aceasta includea detalii despre escadroanele morţii naziste, ghetourile evreieşti şi vânarea a milioane de romi.

Întrebând copiii cum a fost posibil Holocaustul, profesorii de la Chellaston Academy din Derby au prezentat imagini cu cuvintele Rău, Sângeros, Monştri şi Ucigaşi şi s-au referit la Melita Maschmann, o memorialistă germană ale cărei lucrări povestesc perioada trăită ca membru activ al organizaţiei de tineret a partidului lui Hitler şi ca propagandistă a regimului.

Următoarea imagine a fost însă cea care a provocat protestele UKIP. Intitulată "Nu se poate ca Marea Britanie modernă să repete greşelile Melitei ... corect?", imaginea prezintă o fotografie a lui Nigel Farage, alături de textul: "Nu aş vrea să fiu vecin cu un român!" şi "Învinovăţeşte est-europenii pentru traficul dificil".

Partidul a fost alertat după ce un elev le-a spus părinţilor.

"Ni s-a arătat o imagine cu o societate multiculturală şi ni s-a spus cât de grozav este că elevii au rădăcini atât de diverse. Dar profesorul a spus că nu toată lumea este de acord cu acest lucru şi apoi a prezentat o imagine cu sigla UKIP şi fotografia lui Nigel Farage", a declarat elevul.

Farage a confirmat că va reclama şcoala la Departamentul Educaţiei pentru încălcarea clauzei stricte privind "îndoctrinarea politică" prevăzută în legea educaţiei din 1996.

Directorul şcolii, Ray Ruszczynski, a negat că Farage a fost comparat cu Hitler şi a criticat UKIP pentru că exagerează. "Este absurd să sugerezi că ne-am referit la Nigel Farage ca la un fel de Doamnă cu Coasa care va aduce următorul Holocaust. A fost mai mult o avertizare pentru elevii noştri să fie atenţi înaintea alegerilor să se gândească la ce spun politicienii", a declarat el.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
M.BRITANIE,
UKIP,
ŞCOALĂ
/actualitate/plangere-despre-indoctrinarea-politica-in-scoli-dupa-ce-o-imagine-cu-nigel-farage-si-o-remarca-la-adresa-romanilor-a-fost-folosita-intr-o-prezentare-despre-holocaust-13797388
13797388
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.