Piperea şi Asociaţii: Pensiile aviatorilor, inclusiv a lui Adrian Iovan, recâştigate în instanţă

Postat la 11 iunie 2014 81 afişări

Moştenitorii lui Adrian Iovan vor primi o diferenţă de bani între pensia iniţială a acestuia şi cea revizuită începând cu 2010, în urma câştigării unor procese, pentru readucerea pensiilor aviatorilor la cuantumul iniţial, de o alianţă procesuală gestionată de casa de avocatură Piperea şi Asociaţii.

Piperea şi Asociaţii: Pensiile aviatorilor, inclusiv a lui Adrian Iovan, recâştigate în instanţă

 Potrivit unui comunicat din partea casei de avocatură, în anii 2010 - 2011, succesiv, Guvernul a tăiat pensiile aviatorilor, reducându-le cu o pondere ce a variat între 60 şi 97 la sută.

Astfel, au fost emise decizii de recalculare a pensiilor a mii de foşti aviatori, în baza Legii nr. 119/2010, care, potrivit casei de avocatură, este "contrară CEDO, deci inaplicabilă".

Aceste decizii au fost atacate in instanţă de o alianţă procesuală gestionată de Piperea şi Asociaţii, iar Curtea de Apel Bucureşti a admis irevocabil contestaţia, repunându-i în drepturile lor iniţiale pe pensionarii aviatori.

Guvernul a emis atunci un nou act normativ - Ordonanţa de Urgenţă nr. 59/2011 - prin care a revizuit pensiile.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/piperea-si-asociatii-pensiile-aviatorilor-inclusiv-a-lui-adrian-iovan-recastigate-in-instanta-12739633
12739633
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.