Piaţa Universităţii, ocupată de protestatari. Incidente violente între jandarmi şi manifestanţi (VIDEO)

Postat la 14 ianuarie 2012 44 afişări

ACTUALIZAT 15 IANUARIE, ORA 1 - Cinci jandarmi au fost răniţi în cursul manifestaţiilor de sâmbătă din Piaţa Universităţii, care au început cu motivaţia susţinerii lui Raed Arafat şi s-au transformat în protest antiprezidenţial, cu revendicarea demisiei lui Traian Băsescu şi a organizării de alegeri anticipate.

Aproximativ 400 de persoane s-au adunat la ora 14 în Piaţa Universităţii. Oamenii, de toate vârstele şi invocând diverse probleme sociale - salarii mici, pensii reduse, lipsa locurilor de muncă, problemele legate de taxa auto şi reforma din sănătate - au scandat lozinci pentru demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului.

În jurul orei 18 a izbucnit un incident cu jandarmii, după ce protestatarii au ieşit în bulevard, blocând traficul rutier dinspre Piaţa Romană spre Universitate. Apoi, unii manifestanţi au decis să plece spre Palatul Cotroceni, iar alţii au hotărât să rămână la Universitate. O parte a protestatarilor s-au îndreptat spre Palatul Cotroceni, în timp ce alţii au rămas în Piaţa Universităţii, blocând bulevardul.

Ulterior, o parte dintre cei plecaţi la Cotroceni s-au întors în piaţă, moment în care au început ciocnirile cu jandarmii care au încercat să-i împiedice să reocupe locul, folosind inclusiv gaze lacrimogene. Cinci jandarmi şi un cameraman de la Antena 3 au fost răniţi, unul dintre jandarmi şi cameramanul fiind răniţi la cap de pietre aruncate spre ei de manifestanţi. Serviciul de Ambulanţă Bucureşti şi SMURD au intervenit pentru a acorda îngrijiri medicale pentru aproape 20 de persoane. Jandarmii au reţinut pentru tulburarea ordinii publice 41 de persoane. Evacuarea pieţei a avut loc în jurul miezului nopţii.

Proteste au avut loc sâmbătă şi la Cluj, Craiova, Galaţi, Drobeta Turnu-Severin, Iaşi, Constanţa, Braşov, Ploieşti, Timişoara şi Târgu-Mureş.

Mai mult pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/piata-universitatii-ocupata-de-protestatari-incidente-violente-intre-jandarmi-si-manifestanti-video-9147342
9147342
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.