Piaţa smartphone-urilor a crescut anul trecut cu 43%. Cele mai mari vânzări sunt înregistrate de Samsung şi Apple

Autor: Anca Barbulescu Postat la 25 ianuarie 2013 18 afişări

Samsung Electronics şi Apple au dominat şi anul trecut piaţa smartphone-urilor, acumulând jumătate din vânzările totale, care au crescut cu 43%, la 700 de milioane de unităţi, potrivit datelor prezentate vineri de compania de cercetare a pieţei Strategy Analytics.

Cota de piaţă a Samsung a urcat de la 19,9% la 30,4%, în timp ce Apple a avansat de la 19% la 19,4%, potrivit companiei Strategy Analytics, citată de Bloomberg.

Între timp, Nokia a căzut de la 15,8% la 5% din livrările de smartphone-uri la nivel mondial.

"Bugetele mari de marketing, canalele extinse de distribuţie şi portofoliul atractiv de produse au permis Samsung şi Apple să-şi consolideze controlul asupra industriei smartphone. Nokia suferă în absenţa unui telefon-erou veritabil în gamă care să poată fi considerat ucigaşul iPhone 5 sau Galaxy S III", comentează Linda Sui, analist la Strategy Analytics.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vânzări,
Samsung,
Apple
/actualitate/piata-smartphone-urilor-a-crescut-anul-trecut-cu-43-cele-mai-mari-vanzari-sunt-inregistrate-de-samsung-si-apple-10521904
10521904
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.