Piaţa de fuziuni şi achiziţii îşi revine, cu 21 de tranzacţii semnificative în primele şase luni

Autor: Raluca Ghinea Postat la 03 august 2014 101 afişări

Piaţa de fuziuni şi achiziţii din România a început să-şi revină în prima parte a anului, cu 21 de operaţiuni semnificative, dar de valoare mică spre medie, în sectoare precum servicii financiare, alimentaţie sau tehnologie, potrivit EY (Ernst &Young) România.

Piaţa de fuziuni şi achiziţii îşi revine, cu 21 de tranzacţii semnificative în primele şase luni

"În prima jumătate a anului 2014, în România, s-au închis 21 de tranzacţii semnificative, conform Mergermarket.com, în sectoare care şi-au continuat efervescenţa: servicii financiare, sectorul alimentar, tehnologie, cât şi în unele sectoare care se restructurează înaintea unui nou ciclu de creştere: bricolaj şi materiale de construcţii. O menţiune specială trebuie acordată sectorului imobiliar, unde s-a materializat un nou val de interes pentru proprietăţi cu potenţial ridicat", spune Mihai Pop, manager servicii de asistenţă în tranzacţii în cadrul EY România.

El a arătat că piaţa din România s-a caracterizat în prima jumătate a anului printr-un volum mai mare al tranzacţiilor, însă cu o valoare mică spre medie. Totuşi, există perspective ca valoarea medie să urce în următoarele 12-18 luni, pe fondul tranzacţiilor transnaţionale aşteptate, precum vânzarea unor active ale Lafarge-Holcim sau a companiilor de distribuţie şi furnizare ale Enel.

Operaţiunile de acest gen din România au valori mult mai mici decât cele la nivel european sau global, având în vedere că o tranzacţie mare în România se consideră peste 100 milioane euro, iar la nivel european depăşeşte un miliard euro. "În prima jumătate a anului 2014, piaţa de M&A din România a reacţionat pozitiv la semnalele primite de afară, iar percepţia generală a fost cea a unei pieţe active, care îşi recâştigă atractivitatea în ochii investitorilor", a mai spus Pop.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/piata-de-fuziuni-si-achizitii-isi-revine-cu-21-de-tranzactii-semnificative-in-primele-sase-luni-13028133
13028133
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.