Piaţa de PC-uri dă semne de revenire: vânzările au crescut cu peste 10% în al doilea trimestru

Autor: Ioana Niţă Postat la 03 august 2014 40 afişări

Piaţa românească de PC-uri a înregistrat în al doilea trimestru o creştere de peste 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, menţinându-se astfel tendinţa ascendentă din primele trei luni din 2014, când s-au vândut circa 160.000 de PC-uri.

Piaţa de PC-uri dă semne de revenire: vânzările au crescut cu peste 10% în al doilea trimestru

"Surprinzător, piaţa a crescut şi în al doilea trimestru al anului cu două cifre, după ce şi în primul trimestru s-a înregistrat o creştere de peste 10%. În primele trei luni ale anului s-au vândut circa 160.000 de desktopuri şi notebook-uri", a declarat Aurel Neţin, country manager al Lenovo România, Bulgaria şi Moldova, citând datele companiei de cercetare de piaţă IDC.

"Două trimestre cu creşteri de peste 10% înseamnă un reviriment al pieţei de PC-uri. Anul trecut spuneam că va fi o anumită scădere a pieţei de PC-uri pentru că tabletele vor lua o parte din vânzările de notebook-uri entry level. Se pare însă că lumea a priceput că tableta nu e un PC şi acum sunt două subiecte diferite. PC-urile se achiziţionează în continuare şi tabletele au propria lor utilizare", a explicat Neţin.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/piata-de-pc-uri-da-semne-de-revenire-vanzarile-au-crescut-cu-peste-10-in-al-doilea-trimestru-13027626
13027626
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.