Piaţa auto din Europa dă în clocot: După ce Renault a anunţat că vrea să cumpere Fiat, acum Peugeot îşi doreşte un parteneriat cu italienii

Postat la 01 aprilie 2019 71 afişări

PSA Peugeot Citroen şi Fiat Chrysler Automobiles au avut discuţii preliminare privind o colaborare pe o platforma nouă, baza fundamentală a unui model de maşină, pentru a-şi reduce costurile investiţiilor într-o regiune competitivă, potrivit Bloomberg.

Piaţa auto din Europa dă în clocot: După ce Renault a anunţat că vrea să cumpere Fiat, acum Peugeot îşi doreşte un parteneriat cu italienii

Anunţul legat de propunerea de colaborare între cei doi constructori auto vine chiar după ce săptămâna trecută Renault a făcut o propunere neoficială de achiziţie pentru Fiat. Renault a anunţat că doreşte şi o fuziune cu Nissan pentru a se putea ridică la un nivel competiţional mai mare, creând un conglomerant care să rivalizeze cu Volkswagen şi Toyota.  

 

Potrivit directorului executiv al PSA, Carlos Tavares, compania este pregătită pentru a profita de oportunităţile de dezvoltare, chiar dacă în mai puţin de un an a integrat brandurile Opel şi Vauxhall care au fost cumpărate de la General Motors. În acelaşi timp, CEO-ul Fiat Chrysler, Mike Manley, a susţinut că ar fi interesat de o posibilă fuziune prin care producătorul de automobile Fiat Chrysler ar putea deveni mai puternic.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fiat,
anunt,
peugeot,
renault,
cumparare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.