Petroceltic International a vândut operaţiunile din România către GVC Investment

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 16 iunie 2015 68 afişări

Compania petrolieră Petroceltic International a vândut activele din România, prin intermediul cărora deţinea licenţe de operare pentru două perimetre din Marea Neagră, către compania GVC Investment.

Petroceltic, companie înregistrată în Irlanda, mai are operaţiuni de explorare, producţie şi dezvoltare în Algeria, Egipt, Bulgaria şi Italia.

Petroceltic a anunţat marţi că pe 12 iunie compania Midia Resources SRL, subsidiară deţinută integral de Sterling Resources, a transferat o participaţie de 40% la blocul 27 Muridava către Petroceltic Romania, subsidiara Petroceltic.

Totodată, Beach Petroleum, subsidiara Beach Energy, a transferat participaţia de 30% la blocul 28 Est Cobălcescu către Petroceltic Romania.

Transferul participaţiilor a fost aprobat de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM).

Simultan, Petroceltic a vândut integral Petroceltic Romania, care deţine licenţele de operare pentru blocul 27 Muridava şi blocul 28 Est Cobălcescu către GVC Investment.

În urma tranzacţiilor, Petroceltic a ieşit integral de pe piaţa din România.

"Vânzarea pune capăt activităţii Petroceltic în apele româneşti ale Mării Negre. Acest proces de dezangajare face parte din strategia noastră de a ne concentra eforturile pe activele de producţie şi dezvoltare şi de a ieşi din operaţiunile de explorare de mare risc. Ne-am retras din România şi Kurdistan şi ne concentrăm pe activităţile de explorare din Egipt şi Italia", a declarat într-un comunicat directorul general al Petroceltic, Brian O’Cathain.

Petroceltic anunţase în luna februarie că intenţionează să îşi restrângă operaţiunile de explorare din România, Bulgaria şi Grecia şi să subcontracteze unele licenţe în Italia şi Egipt, în cadrul unui program de reducere a costurilor operaţionale şi a cheltuielilor de capital.

Petroceltic International este listată la bursele AIM Market din Londra şi ESM Market din Irlanda şi desfăşoară operaţiuni de operaţiuni de explorare, producţie şi dezvoltare în Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi Mediterana.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PETROCELTIC,
ROMÂNIA,
/actualitate/petroceltic-international-a-vandut-operatiunile-din-romania-catre-gvc-investment-14458434
14458434
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.