LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

Petrescu: Vom discuta cu FMI şi CE să avem un plus de 0,3% din PIB pentru Armată

Autor: Liviu Dadacus Postat la 01 decembrie 2014 41 afişări

Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, a declarat, luni, după ce a participat la parada militară din Bucureşti, că este foarte important ca România să mărească cheltuielile militare, ea menţionând că Guvenul va discuta cu FMI şi CE pentru a acorda un plus de 0,3% din PIB pentru Armată.

„Ştim că este extrem de important să mărim cheltuielile militare şi unul din punctele de discuţie cu FMI şi CE va fi ca să avem un plus de 0,3% din PIB pentru Armată şi să încercăm să punem acest 0,3% peste deficit, aşa cum s-a discutat şi în ECOFIN în urmă cu câteva luni”, a precizat Petrescu.

Ea a spus că a discutat şi cu ministrul Apărării, Mircea Duşa, despre acest aspect, majorarea cheltuielilor legate de Apărare ţinând de respectarea angajamentelor Românei.

„Oricum vroiam să dăm mai mulţi bani la Apărare. Vorbim aici de situaţia din Ucraina, care presupune mai multe cheltuieli în plus şi presupune şi cheltuieli legate de comandamentul NATO, de toate angajamentele pe care noi ni le-am luat în Ţara Galilor. Acest lucru era clar, dar evident că şi după ziua de azi vom discuta şi vom fi mult mai motivaţi să discutăm începând de mâine cu FMI şi CE”, a spus Petrescu.

Ea a arătat că parada militară din Bucureşti organizată cu ocazia Zilei Naţionale a fost „superbă”, fiind pentru prima dată când participă la o astfel de festivitate.

„Parada a fost superbă, a fost prima dată când am participat la o astfel de paradă şi mi-a plăcut extrem de mult. A fost extraordinar de frumos şi sunt mândră că am putut să fiu aici şi să reprezint Guvernul României”, a mai spus Petrescu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PETRESCU,
ARMATĂ,
BUGET
/actualitate/petrescu-vom-discuta-cu-fmi-si-ce-sa-avem-un-plus-de-0-3-din-pib-pentru-armata-13683626
13683626
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.