Petr Kellner, cel mai bogat om din Cehia, si-a cladit averea luptandu-se cu oligarhii rusi

Postat la 02 august 2011 90 afişări

Petr Kellner, cel mai bogat om din Cehia, a finalizat achizitia companiei agricole Rav Agro-Pro din Rusia, care dispune de suprafete uriase de teren agricol fertil in regiunea Chernozem, scrie Czeskapozice.

Aceasta este insa ultima achizitie dintr-o serie lunga de afaceri pe care Kellner, care are o avere estimata de revista americana Forbes la 9,2 mld. dolari (6,4 mld. euro), le-a facut in Rusia, piata pe care a intrat in anii '90, atunci cand oligarhii rusi isi creau adevarate imperii industriale ca urmare a privatizarilor. In timp ce sectorul agricol al Rusiei prezinta un urias potential de crestere, a avea aliati puternici in cadrul guvernului este de asemenea vital pentru a te bucura de succes in Rusia, mai scrie Czeskapozice. Petr Kellner, proprietar al companiei PPF, prin intermediul careia a facut achizitia, cultiva astfel de legaturi inca de la primul val de privatizari de la inceputul anilor '90.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
Petr Kellner,
oligarhi,
cehia,
rusia
/actualitate/petr-kellner-cel-mai-bogat-om-din-cehia-si-a-cladit-averea-luptandu-se-cu-oligarhii-rusi-8558466
8558466
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.