Petiţie pentru a fi modificat ritualul botezului, după tragedia de la Suceava

Autor: Laura Buciu Postat la 01 februarie 2021 250 afişări

Biserica Ortodoxă Română trebuie să modifice ritualul botezului prin scufundarea pruncului în cristelniţă, spun reprezentanţii Declic, care au formulat o petiţie după tragedia din Suceava, unde un copil a murit.

Petiţie pentru a fi modificat ritualul botezului, după tragedia de la Suceava

„Modificaţi ritualul botezului prin scufundarea pruncului în cristelniţă”, este solicitarea Declic către Biserica Ortodoxă Română, după ce un copil a murit în urma scufundării în cristelniţă, în timpul botezului.

„Având în vedere situaţiile tragice în urma cărora au murit prunci după cufundarea în apa din cristelniţă, Biserica trebuie să reglementeze urgent această practică! Nu cerem anularea practicii Botezului ci modificarea ei, astfel încât să fie prevenite aceste de riscuri inutile şi chiar absurde!”, spun cei de la Declic.

Potrivit lor, ritualul botezului se poate face prin udarea simbolică a capului pruncului cu apa din cristelniţă şi nu „cu smuceli şi chiar brutalitate”.

Petiţia a adunat, în aproximativ o oră, peste 1.000 de semnături.

Bebeluşul de numai şase săptămâni a făcut stop cardio-respirator sâmbătă, după ce a fost scufundat în cristelniţă, în timpul botezului, la o biserică din Suceava.

Copilul a murit în noaptea de duminică spre luni, la Spitalul din Suceava, în acest caz fiind deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă.

Surse medicale au declarat, pentru MEDIAFAX, că bebeluşul avea probleme medicale preexistente şi era născut prematur.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
petiţie,
botez,
tragedie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.