Peste un milion de britanici şi-ar putea pierde locuinţele dacă banca centrală creşte dobânda

Postat la 30 decembrie 2013 46 afişări

Peste un milion de britanici ar putea ajunge în situaţia de a nu-şi putea plăti ratele la creditele ipotecare şi şi-ar pierde astfel locuinţele, dacă Banca Angliei creşte chiar şi uşor dobânda de politică monetară, arată un studiu.

Peste un milion de britanici şi-ar putea pierde locuinţele dacă banca centrală creşte dobânda

 Persoanele care nu au profitat de dobânzile aflate la minime record pentru a-şi achita creditele riscă să fie copleşiţi de creşterea inevitabilă a acestora. Dobânda de politică monetară a Băncii Angliei se află la nivelul minim record de 0,5%, notează cotidianul The Guardian.

"Creşterea costurilor pentru energie, alimente şi transport a absorbit orice venit excedentar pe care l-ar fi avut populaţia. Asta înseamnă că în unele situaţii nu mai au nimic pentru a face faţă unor rate mai mari la creditele ipotecare", a declarat şeful organizaţiei Citizens Advice, Gillian Guy.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/peste-un-milion-de-britanici-si-ar-putea-pierde-locuintele-daca-banca-centrala-creste-dobanda-11833643
11833643
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.