Peste două zile începe a 61-a reuniune a Grupului Bilderberg

Postat la 04 iunie 2013 623 afişări

A 61-a reuniune a Grupului Bilderberg se desfăşoară în perioada 6 - 9 iunie, în Hertfordshire, Marea Britanie. Grupul este format din circa 140 de personalităţi politice, economice şi culturale, precum şi din mediul universitar, din 21 de ţări din Europa şi America de Nord.

Peste două zile începe a 61-a reuniune a Grupului Bilderberg

Lista de discuţii cuprinde, conform organizatorilor, teme legate de situaţia actuală a lumii: "Pot SUA şi Europa să crească mai repede din punct de vedere economic şi să creeze noi locuri de muncă?", "Cum <big data> schimbă aproape totul", "Naţionalism şi populism", "Tendinţe majore în cercetarea medicală", "Educaţia online: promisiuni şi impact", "Provocările Africii", "Războaiele cibernetice şi proliferarea ameninţărilor asimetrice", "Politici europene". În lista şparticipanţilor de află politicieni, şefii unor importante companii şi bănci – Google, Shell, AXA, Amazon, Shell, Michelin şi Alcoa, alături de şefa FMI sau jurmalişti de marcă, de la Financial Times, Washington Post sau The Economist.

întâlnirea grupului Bilderberg se desfăşoară anual, în spatele uşilor închise, între personalităţi şi somităţi din politică, business, finanţe, muncă, educaţie şi comunicaţii, exclusiv pe bază de invitaţie. Reuniunea este privită circumspect şi alimentează teoriile conspiraţioniste. Există o întreagă literatură legată de presupusa influenţă pe care o are grupul în evoluţia societăţii, şi există oameni de media specializaţi în activitatea Bilderberg.

Grupul se numeşte aşa după hotelul în care a avut loc prima întâlnire, în 1954, printre fondatori numărându-se miliardarul David Rockfeller şi membri ai bogatei familii Rotschild. în prezent grupul a devenit ceva mai transparent în privinţa activităţilor, postând pe situl propriu anunţuri legate de întâlniri, tematica acestora şi participanţi. în fiecare an an vin 120 – 150 de persoane care discută probleme legate de comerţ, activitatea economică, politici monetare şi investiţii, securitate şi ecologie.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/actualitate/peste-doua-zile-incepe-a-61-a-reuniune-a-grupului-bilderberg-10924537
10924537
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.