Pentru miliardarii britanici, criza a trecut de mult

Postat la 09 mai 2011 13 afişări

Cei mai bogati britanici si-au sporit averile in ultimul an cu 18%, in ciuda crizei economice.

Pentru al saptelea an consecutiv, topul miliardarilor britanici este condus de presedintele ArcelorMittal, Lakshmi Mittal. In pofida unei scaderi de 22%, cauzata in principal de deprecierea valorii actiunilor pe care le detine, averea lui Lakshmi Mittal este estimata la 17,5 miliarde de lire sterline (20 miliarde de euro) . Mittal imparte podiumul cu omul de afaceri rus Aliser Usmanov (12,4 miliarde lire sterline - 14 miliarde euro) si Roman Abramovici (10,3 miliarde lire sterline - 11 miliarde euro).

Statistica arata ca numarul miliardarilor a urcat , in ultimul an, de la 53 la 73, fiind foarte aproape de recordul de 75 atins inainte de criza. In ceea ce priveste cuantumul acestor averi, cei mai bogati 1.000 de britanici detin impreuna 395,8 miliarde de lire sterline (452 miliarde euro).

Cititi mai multe pe www.apropo.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/pentru-miliardarii-britanici-criza-a-trecut-de-mult-8250343
8250343
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.