Pentru ce am plătit banii? Statul a colectat 2,8 mld. lei din acciza pe carburanţi, dar a livrat ZERO kilometri de autostradă!

Autor: Roxana Petrescu Postat la 10 iulie 2015 105 afişări

Pentru ce am plătit banii? Statul a colectat 2,8 mld. lei din acciza pe carburanţi, dar a livrat ZERO kilometri de autostradă!

Într-un an de la introducerea accizei de 7 cenţi pe litru, lucru care a dus peste noapte la scumpirea carburanţilor cu 7%, în buzunarele statului au intrat 2,8 miliarde de lei (circa 630 de milioane de euro). 
 

Banii trebuia să fie folosiţi pentru infrastructură, dar la un an de la aplicarea ta­xei care a generat cea mai ma­re scumpire peste noap­te a carburanţilor, şoferii din Ro­mâ­­nia merg aproximativ pe aceleaşi drumuri.

„Încasările aferente măsurii de ma­jo­rare a nivelului accizei cu 7 euro­cenţi introdusă la benzină şi motorină, pen­tru perioada 1 aprilie 2014-31 mar­tie 2015, au fost de 2.838,4 mil. lei din care 2.289,0 mil. lei încasări din accize şi 549,4 mil. lei încasări din TVA“, au declarat reprezentanţii Ministerului Finanţelor, răspunzând unei solicitări adresate de ZF la finalul lunii aprilie.

Pentru ce am plătit banii? Statul a colectat 2,8 mld. lei din acciza de 7 eurocenţi pe carburanţi, dar a livrat ZERO kilometri de autostradă! 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carburanti,
bani,
autostrada,
colectare
/actualitate/pentru-ce-am-platit-banii-statul-a-colectat-2-8-mld-lei-din-acciza-pe-carburanti-dar-a-livrat-zero-kilometri-de-autostrada-14566931
14566931
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.