Întreprinderile Mici şi Mijlocii pot beneficia de finanţare mai simplă

Postat la 09 iulie 2015 206 afişări

„Finanţăm mai multe start-up-uri din domeniul profesiilor liberale şi în domeniul agriculturii” a afirmat Elena Ionescu, directoare a Diviziei Fonduri Europene din cadrul Libra Internet Bank, în conferinţa organizată cu ocazia semnării noilor contracte cu Fondul European de Investiţii.

Întreprinderile Mici şi Mijlocii pot beneficia de finanţare mai simplă

Practic, FEI garantează băncii 50% dintr-un credit, cealaltă jumătate reprezentând garanţia clientului. Aşadar, micii întreprinzători îşi pot lua un credit mult mai simplu decât înainte, iar scopul Fondul European de Investiţii în acest caz este de a sprijinii IMM-urile din România.

Datorită reînnoirii parteneriatelor cu FEI, banca devine mai flexibilă în acordarea creditelor, astfel poate acoperi o gamă mai mai largă de cereri.

„Ne asumăm un risc mai mare decât de obicei” spune Emil  Bituleanu, directorul general Libra Bank  în cadrul conferinţei. „Garanţia a rămas o problemă, iar fără acest parteneriat creditele nu s-ar da cu garanţia actuală” mai adaugă el.

Definindu-se o bancă orietată spre finanţarea Întreprinderilor mici, a profesiiilor liberale şi a dezvoltării afacerilor din zonele rurale, Libra Internet Bank estimează un portofoliu de 53 de milioane de euro ca sprijin din partea UE, de care vor beneficia 1,650 de companii.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/intreprinderile-mici-si-mijlocii-pot-beneficia-de-finantare-mai-simpla-14566848
14566848
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.