Pentagonul ar fi putut primi mostre de antrax expediate din greşeală de un laborator al armatei

Autor: Ioana Bojan Postat la 03 iunie 2015 53 afişări

Pentagonul a demarat o investigaţie pentru a determina dacă la sediul său au fost primite mostre de antrax, în urma dezvăluirilor conform cărora un laborator al Departamentului Apărării a expediat în mod neglijent eşantioane de antrax în 12 state americane, Canada, Australia şi Coreea de Sud.

Agenţia de protecţie a Pentagonului este una dintre instituţiile care au primit mostre suspecte de antrax expediate de Armata SUA. Aceste mostre urmează să fie testate pentru a se stabili dacă conţin bacterii vii sau inactive, relatează CNN.

Poliţia Pentagonului a primit un lot de eşantioane de antrax care trebuia să conţină bacterii inactive. Departamentul Apărării nu a dezvăluit dacă mostrele au fost aduse în clădirea Pentagonului sau în zonele exterioare.

Antraxul urma să fie folosit pentru a calibra senzorii de la Pentagon folosiţi pentru a detecta agenţii chimici sau biologici, au declarat doi oficiali din domeniul apărării.

La câteva zile după dezvăluirile conform cărora un laborator al Departamentului Apărării a expediat în mod neglijent eşantioane de antrax în 12 state americane, Canada, Australia şi la baza aeriană Osan din Coreea de Sud, Pentagonul nu a reuşit să clarifice situaţia şi să anunţe public rezultatele anchetei.

Până în prezent un singur laborator din Maryland a anunţat că a primit bacterii vii de antrax, iar Pentagonul şi Centrul pentru Controlul şi Prevenirea bolilor trebuie să analizeze 30 de loturi de antrax expediate către laboratoare private şi agenţii guvernamentale din 12 state americane, precum şi în Canada, Australia şi Coreea de Sud.

Oficialii americani insistă că nu există niciun pericol pentru sănătatea publică, pentru că toate transporturile de antrax s-au efectuat cu respectarea măsurilor de siguranţă. Aceste măsuri, însă, sunt mai puţin stricte în cazul bacteriilor inactive.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
PENTAGON,
ANTRAX
/actualitate/pentagonul-ar-fi-putut-primi-mostre-de-antrax-expediate-din-greseala-de-un-laborator-al-armatei-14393893
14393893
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.